Recept

Snelle Eton mess

SEIZOEN :Alle AANTAL :8-10 DIEET :Vegetarisch, glutenvrij TIJD :5 minuten MOEILIJKHEIDSGRAAD :Makkelijk

Meringues zijn een van mijn favoriete desserts! Ik kan het elke dag eten! Maar het kost wel wat tijd als je het zelf maakt en soms heb je er gewoon geen tijd voor. Deze snelle Eton mess is zo makkelijk en fris en is gemaakt in minder dan 5 minuten. Het perfecte dessert als je niet veel tijd in de keuken wilt doorbrengen en indruk wilt maken op je gasten. (Ik heb wel een meringue recept op mijn website, maar als je weinig tijd hebt of gewoon geen zin om te veel tijd in de keuken door te brengen, is dit een geweldige oplossing)!

INGREDIËNTEN

  • 6 grote meringues (van de bakker)
  • 500 gr. gemixt rood fruit zoals aardbeien, frambozen, bramen etc.
  • 400 ml. slagroom
  • Handvol munt

BEREIDING

  1. Begin met het wassen van het rood fruit. Verkruimel vervolgens de meringues grof op een schaal.
  2. Klop de slagroom op met een handmixer tot er zachte pieken ontstaan. Tip: voeg geen suiker toe tijdens het opkloppen van de room, de meringues en het fruit zijn al zoet genoeg.
  3. Schep de slagroom over de meringue en top af met het fruit en muntblaadjes en serveer direct. Je kunt de Eton mess ook serveren in kleine glaasjes!

BESTEL MIJN EBOOK

samenwerken

Samen kunnen we bijzondere voedselervaringen creëren. Ik heb ervaring op meerdere gebieden en vertel je er graag meer over. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

samenwerken
DELIZABETH & GRAZINGS