Over Deli-zabeth

Mijn naam is Elize van Steen en Deli-zabeth is mijn food-loving creatie. Zo lang ik me kan herinneren, ben ik gepassioneerd van eten en koken. Mijn vroegste jeugdherinneringen zijn dat ik op het aanrecht zat en keek hoe mijn opa de meest heerlijke maaltijden klaarmaakte. Hij praatte me door elke stap van het proces en wekte mijn interesse om alles te leren wat er te weten valt over eten en koken. Het was niet alleen mijn grootvader die deze passie had, maar het sijpelde door in de hele familie. Onze vakanties waren altijd gebaseerd op eten en welke restaurants we wilden bezoeken. We bezochten lokale markten en zochten de beste seizoen producten om mee te koken: een gewoonte die ik in mijn dagelijks leven nog steeds heb.

Na het behalen van mijn universitair diploma bedrijfskunde besloot ik mijn echte passie te volgen en ging ik naar de Ballymaloe Cookery School in Ierland: een school die ik speciaal koos vanwege de focus op seizoensgebonden, lokaal geproduceerde en kwalitatief hoogwaardige producten, wat volgens mij een van de belangrijkste aspecten van koken is. In Ierland realiseerde ik me dat mijn toekomst met de food business te maken moest hebben. Ik kwam terug naar Nederland en ging stage lopen bij STACH Food, waarna ik ging werken als food concept ontwikkelaar. Daarnaast caterde ik kleine evenementen en begon ik recepten te delen op mijn Instagram-account ‘Deli-zabeth’, dat de afgelopen jaren snel is gegroeid.

In de tijd dat ik werkte als food conceptontwikkelaar voor een groot internationaal cateringbedrijf, kreeg ik een verkeersongeval met ernstig hersentrauma tot gevolg. Dit ongelukkige en levens veranderende ongeluk zorgde ervoor dat ik een stap terug moest doen en mijn ambitie en doelen heroverwoog. Echter bleef koken altijd een groot deel van dit lange en intense revalidatieproces. Het delen van mijn recepten en tijd doorbrengen in de keuken is een grote bron van energie voor mij. Daarom heb ik besloten dat het tijd is voor mijn Deli-zabeth platform om de volgende stap te gaan zetten. Ik ben enorm enthousiast jullie te kunnen vertellen dat ik nu actief al mijn favoriete recepten, met een focus op groenten, op deze website ga delen. Daarnaast ben ik ‘Grazings by Deli-zabeth’ gestart. Een nieuwe en moderne manier van catering (Lees meer hierover onder het kopje ‘grazings’). Het maken van recepten en ‘grazings by Deli-zabeth’ is de basis, maar zeker niet het enige wat ik doe. Je kunt meer lezen onder ‘work with me’ wat mijn werk inhoudt en hoe we samen kunnen werken!