Recept

Chocolade aardbeien

SEIZOEN :Alle AANTAL :X DIEET :Vegetarisch, glutenvrij TIJD :30 minuten MOEILIJKHEIDSGRAAD :Makkelijk

Deze aardbeien met een laagje chocolade zijn zo'n heerlijke snack en kunnen worden geserveerd als dessert of als tussendoortje bij de thee of koffie. Ik heb twee varianten gemaakt, één is een klassieker met melkchocolade en de andere is geïnspireerd door Rafaelo's met witte chocolade en geraspte kokos (wat mijn absolute favoriet is)!

INGREDIËNTEN

  • 400 gr. aardbeien
  • 200 gr. melk chocolade
  • 200 gr. witte chocolade
  • Handvol geraspte kokos

BEREIDING

  1. Begin met het au bain marie smelten van de grof gehakte melkchocolade. Dit betekent dat de chocolade in een hittebestendige kom wordt gesmolten boven een pan met een laagje zacht kokend water. De kom mag het water niet raken.
  2. Als de chocolade gesmolten is, doop je de helft van de aardbeien in de chocolade en leg ze op een met bakpapier bekleed bord.
  3. Smelt de witte chocolade au bain-marie, doop de andere helft van de aardbeien in de witte chocolade en vervolgens in de geraspte kokosnoot. Leg ze op een met bakpapier bekleed bord.
  4. Decoreer de aardbeien met melkchocolade met de overgebleven gesmolten witte chocolade.
  5. Bewaar de aardbeien in de ijskast tot je ze serveert!

BESTEL MIJN EBOOK

samenwerken

Samen kunnen we bijzondere voedselervaringen creëren. Ik heb ervaring op meerdere gebieden en vertel je er graag meer over. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

samenwerken
DELIZABETH & GRAZINGS