Recept

Scones met cheddar en tijm

SEIZOEN :Alle AANTAL :12 DIEET :Vegetarisch TIJD :30 minuten MOEILIJKHEIDSGRAAD :Makkelijk

Toen ik op de Ballymaloe kookschool zat, maakten we heel veel scones! Ze leerden ons zo veel soorten, maar de hartige cheddar kaas en tijm scones was een van mijn favorieten. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit oude cheddar koopt of een andere soort scherpe, harde smeltende kaas.

INGREDIËNTEN

 • 450 gr. witte bloem
 • 1 afgestreken tl. fijn zout
 • 1 afgestreken tl. baking soda
 • 1 el. (gedroogde) tijm
 • 350-375 ml. karnemelk
 • 1 ei
 • 110 gr. geraspte kaas, ik gebruikte een oude gerijpte cheddar

BEREIDING

 1. Verwarm de oven voor op 230C.
 2. Zeef de droge ingrediënten (bloem, zout en baking soda) in een kom en voeg de tijmblaadjes toe.
 3. Maak een kuiltje in het midden. Giet er in één keer het grootste deel van de melk bij. Meng met één hand de bloem van de zijkanten van de kom erdoor en voeg indien nodig de overgebleven melk toe. Het deeg moet zacht zijn, niet te nat en kleverig. Als alles bij elkaar is, leg je het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en kneedt je het een tweede keer lichtjes, net genoeg om een geheel te vormen. De truc is niet te veel te kneden, het deeg moet alleen samenkomen.
 4. Rol het deeg lichtjes uit tot een vierkant van ongeveer 2,5 cm diep, bestrijk het met eigeel en snijd er 12 vierkante scones van.
 5. Doop de bovenkant van elke scone in de geraspte cheddar en leg het op een bakplaat. Bak 15 minuten in een hete oven, zet dan de oven lager op 200C voor 5-10 minuten of tot ze gaar zijn.
 6. Serveer bij soep of als snack met bijvoorbeeld zeezout en wilde knoflookboter.

BESTEL MIJN EBOOK

samenwerken

Samen kunnen we bijzondere voedselervaringen creëren. Ik heb ervaring op meerdere gebieden en vertel je er graag meer over. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

samenwerken
DELIZABETH & GRAZINGS